Grond

Er zijn verschillende soorten grond die je kunt gebruiken in je tuin, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Het kiezen van de juiste grond voor je tuin is essentieel voor gezonde plantengroei en een bloeiende tuin. Zo hebben we o.a. zwarte grond, tuinaarde, compost, bemeste tuinaarde, potgrond en tuinturf. Lees hieronder bij elke grondsoort waarvoor deze geschikt is.

grond tuinturf
tuinaarde zwarte grond

Zwarte Grond (tuinaarde)

Voor aanleg tuin en bodemstructuur verbeteren

Zwarte grond, ook bekend als teelaarde of tuinaarde, is een vruchtbare bodem die rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen. Het wordt gebruikt als basis bij tuinieren en landbouw. Zwarte grond verbetert de bodemstructuur, houdt vocht vast en voorziet planten van essentiële voedingsstoffen. Het is een ideale keuze voor het planten van groenten, bloemen en bomen, en zorgt voor een gezonde en weelderige tuin.

compost

Compost

Bodemverbeteraar en stimuleert plantengroei

Compost is organisch materiaal dat is afgebroken tot een voedzame en donkere grond. Het kan worden gebruikt als bodemverbeteraar om de structuur en vruchtbaarheid van de grond te verbeteren. Het is rijk aan voedingsstoffen en kan worden gebruikt als een natuurlijke meststof voor de tuin. Compost verbetert de bodemstructuur, bevordert het vasthouden van vocht en stimuleert gezonde plantengroei. Het is een duurzame en milieuvriendelijke manier de bodem te voeden.

bemeste tuinaarde

Bemeste tuinaarde

Met extra voedingsstoffen, herteld bodem

Bemeste tuinaarde is verrijkt met extra voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. Het wordt gebruikt om de bodemkwaliteit te verbeteren en voedingsstoffen aan de grond toe te voegen. Het is ideaal voor het aanleggen van nieuwe tuinen, voor het planten van groenten, fruitbomen, bloeiende planten en struiken en voor het herstellen van uitgeputte grond. Het zorgt voor een goede drainage, bevordert gezonde plantengroei en helpt bij het behouden van vocht in de bodem.

potgrond

Potgrond

Voor potten en containers, binnen- en buitenplanten

Potgrond is een lichte en goed doorlatende grond die speciaal is samengesteld voor het kweken van planten in potten en containers. Potgrond is een mengsel van verschillende organische materialen, zoals veenmos, compost en schors. Het biedt een goede drainage en voedingsstoffen voor gezonde plantengroei. Het is ideaal voor het kweken van binnen- en buitenplanten en bevordert gezonde groei en bloei.

tuinturf

Tuinturf

Voor zuurminnende planten, verbeterd bodemstructuur
Tuinturf is een organisch materiaal dat wordt gebruikt in de tuinbouw. Het wordt gewonnen uit veengebieden en heeft een hoog gehalte aan organisch materiaal. Tuinturf wordt voornamelijk gebruikt voor zuurminnende planten, zoals rododendrons, azalea’s en heideplanten. Tuinturf is een zure grond die vaak wordt gebruikt voor het kweken van zuurminnende planten, zoals rododendrons en azalea’s. Het helpt de bodemstructuur te verbeteren, voegt voedingsstoffen toe en houdt vocht vast.

Grond bestellen

Voor meer informatie, bestellen en afleveren neem contact op via e-mail of bel 033 257 13 95

Voor afhalen is iedereen welkom op onze werf aan de Blekerserf 10 in Nijkerk: