Zand voor infra, bouw en hovenier

Zand, een essentieel bouwmateriaal, vindt zijn toepassing in diverse projecten, van woningbouw en infrastructuur tot het aanleggen van terrassen in je tuin. Ons assortiment omvat een breed scala aan zandsoorten, geschikt voor verschillende doeleinden zoals vullen, ophogen, aanleggen van paden, terrassen, metselwerk, voegwerk, en meer. Van fijn zand, wit zand en speelzand tot brekerzand, metselzand, vloerenzand, betonzand en voegzand. Onze ruime keuze aan zandsoorten biedt voor iedere klus de juiste oplossing. Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, wij staan klaar om je te voorzien van advies en ondersteuning bij het kiezen en gebruiken van de juiste zandsoorten.

Afgeleverd bij u op locatie of zelf afhalen. Bekijk de zandsoorten en neem contact op voor meer informatie en bestellen.

L.Walet & Zonen bulk producten zand en grond
vulzand

Klapzand

Voor goede stabiliteit en betere drukverdeling

Klapzand of ophoogzand speelt een belangrijke rol bij het creëren van sterke en stabiele oppervlakken in de bouw- en landschapsarchitectuur. Het is grof en heeft een korrelige textuur, waardoor het ideaal is voor het ophogen van terrein. Klapzand wordt voornamelijk gebruikt als ondergrond voor bestratingen en opritten. Door het zand goed aan te stampen, ontstaat er een stevige en stabiele ondergrond. Dit voorkomt verzakkingen en zorgt voor een duurzame bestrating. Daarnaast wordt klapzand ook gebruikt als vulling voor kruipruimtes, waardoor vochtproblemen worden voorkomen en isolatie wordt verbeterd.

brekerzand

Brekerzand

Voor een stevige en waterdoorlatende ondergrond

Brekerzand is een type zand dat veel gebruikt wordt in de bouw en bestrating. Het is grover van structuur dan gewoon zand en heeft een korrelgrootte van 0-4 mm. Brekerzand wordt voornamelijk gebruikt om de voegen tussen bestratingen op te vullen. Het zand wordt in de voegen geveegd en vervolgens nat gemaakt, waardoor het hard wordt en een sterke verbinding vormt tussen de bestrating. Deze verbinding voorkomt dat de bestrating verschuift of verzakt. Brekerzand zorgt ook voor een goede afwatering, waardoor plassen op de bestrating worden voorkomen. Het is een essentieel onderdeel voor een duurzame en stabiele bestrating.

metselzand

Metselzand

Voor een sterke verbinding tussen stenen

Metselzand, de naam zegt het al, wordt gebruikt bij metselwerk. Het heeft een fijnere korrelgrootte vergeleken met brekerzand en is specifiek ontworpen voor gebruik in mortel en metselwerk. Metselzand zorgt voor een sterke verbinding tussen bakstenen of stenen en geeft stabiliteit aan de constructie. Om de beste resultaten te garanderen, is het belangrijk om voor specifieke bouwwerkzaamheden het juiste type zand te gebruiken.

voegzand wit

Voegzand wit

Voor het opvullen van de voegen tussen stenen of tegels

Wit voegzand is een soort zand dat speciaal is ontworpen voor het voegen van stenen en tegels. Het heeft een fijne korrelstructuur en wordt gemengd met cement en water om voegmortel te maken. Voegzand wordt voornamelijk gebruikt voor het opvullen van de voegen tussen stenen of tegels om ze stevig aan elkaar te binden. Het zorgt voor een sterke en duurzame verbinding en voorkomt dat er water of vuil tussen de voegen doordringt. Voegzand is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wit, grijs en geel.

voegzand

 Voegzand grijs

Voor het opvullen van de voegen tussen stenen of tegels

Grijs voegzand isiets donkerder heeft een fijne korrelstructuur en wordt gemengd met cement en water om voegmortel te maken en is speciaal is ontworpen voor het voegen van stenen en tegels. Het en voorkomt dat er water of vuil tussen de voegen doordringt. Voegzand is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wit, grijs en geel zodat het kan worden afgestemd op de esthetiek van het metselwerk of de bestrating.

geel voegzand (speelzand)

Voegzand geel (speelzand)

Voor het opvullen van de voegen tussen stenen of tegels

Geel voegzand wordt ook wel als speelzand gebruikt voor in de zandbak. Het is net als wit en grijs voegzand een soort zand dat speciaal is ontworpen voor het voegen van stenen en tegels alleen geel van kleur. Het heeft een fijne korrelstructuur en wordt gemengd met cement en water om voegmortel te maken. Voegzand wordt voornamelijk gebruikt voor het opvullen van de voegen tussen stenen of tegels om ze stevig aan elkaar te binden. Het zorgt voor een sterke en duurzame verbinding en voorkomt dat er water of vuil tussen de voegen doordringt.

vloerzand

Vloerenzand

Voor onder natuurstenen tegels en voor paardenbakken

Vloerenzand heeft een grovere korrelgrootte waardoor het een solide ondergrond biedt voor diverse toepassingen. Vloerenzand wordt met name gebruikt voor onder natuurstenen tegels, omdat het zorgt voor een stevige en duurzame basis. Het zand wordt gelijkmatig verdeeld over het oppervlak en vervolgens stevig aangedrukt om een stabiele fundering te creëren. Dit helpt om verzakkingen en oneffenheden te voorkomen, waardoor de vloer langdurig mooi en functioneel blijft. Daarnaast wordt vloerenzand ook gebruikt in paardenbakken en maneges. Het zand biedt een veerkrachtige ondergrond voor paarden om op te lopen en te trainen. Het absorbeert schokken en voorkomt blessures, terwijl het toch voldoende stabiliteit biedt.

betonzand

Betonzand

Voor funderingen, vloeren, wanden en kolommen

Betonzand wordt gebruikt voor verschillende betonconstructies. Het wordt voornamelijk gebruikt als een belangrijk ingrediënt bij het maken van betonmengsels. Betonzand is grover en heeft een goede korrelverdeling, waardoor het beton sterker en duurzamer wordt. Het wordt gebruikt in verschillende bouwtoepassingen, zoals het maken van funderingen, vloeren, wanden en kolommen. Betonzand is ook belangrijk bij het aanleggen van wegen en andere infrastructuurprojecten. Het zorgt voor de juiste consistentie en sterkte van het beton, waardoor het geschikt is voor verschillende constructies.

Zand bestellen

Voor meer informatie, bestellen en afleveren neem contact op.

Voor afhalen is iedereen welkom op onze werf aan de Blekerserf 10 in Nijkerk: