Geschiedenis sinds 1933

In 1933 is Lub Walet sr. Begonnen met paard en wagen. Het bedrijf L. Walet hield zich bezig met het slepen van bomen en diverse transporten. In de jaren die volgden werd het paard en wagen ingeruild voor de eerste vrachtwagen en kwam er ook handel in zand en grind bij.

In 1966 kwam Lub Walet jr. zijn vader vergezellen in het bedrijf en werd er personeel aangenomen. Vanaf dat moment deed het bedrijf buiten zand/grindhandel en afvalcontainers ook transporten door heel Europa.

Walet begon met paard en wagen in 1933

In de jaren 90

Later in de jaren 90 kwamen de drie zonen van Lub jr. in de zaak waar ze mee opgegroeid waren. Het bedrijf was gevestigd op de Hooglandseweg in Nijkerkerveen.

Het bedrijf groeide en kon in Nijkerkerveen op  een gegeven moment niet verder uitbreiden. Een verhuizing kon niet uitblijven en ging Walet op zoek naar een groter stuk terrein die ze konden huren tot er een juiste plek kwam om te kopen.

De verhuizing in 2011 naar Nijkerk

Uiteindelijk gebeurde de verhuizing in 2011 naar de Blekkerserf (Industrieterrein de Flier). Er werd een bedrijfshal gebouwd met kantoor, werkplaats, overslag en een buiten terrein met vakken voor diverse handel.

Een prachtige plek, vlakbij de oprit van de A28 met alle ruimte voor alle vrachtwagens, opslag containers, handelsproducten en inname en recycling van afval. Een eigen werkplaats voor reparaties aan vrachtwagens en materieel waar ook de winkel met tuin toebehoren en gereedschap inzit.

Het ruime kantoor is voorzien van voldoende werkplekken met overzicht op het terrein. Een kantine waar chauffeurs een heerlijk bakje koffie of thee kunnen nemen en lunchen. 

 

Walet containers wagens
Walet Containers terrein Nijkerk

Jubileum 90 jarig bestaan in 2023

In 2023 bestond L. Walet & Zonen 90 jaar! Een groot feest werd georganiseerd waar alle medewerkers en genodigden hebben genoten van het jubileum.

Bekijk hier de drone opnames van ons 90 jarig jubileum.

Het team van L.Walet & Zonen

Met onze ploeg doorgewinterde en ervaren chauffeurs, werf medewerkers en mensen op kantoor vormen wij een hecht team met jarenlange ervaring in transport, containervervoer, opslag en overslag. 

Het team van L. Walet & Zn

Toekomst visie

Hoewel door onze lange ervaring wij zeer flexibel zijn en alles meestal soepel verloopt door de geweldige inzet van ons team willen we de komende jaren verder automatiseren en processen stroomlijnen zodat we onze tijd zoveel mogelijk kunnen besteden aan uitvoerende werkzaamheden en snelle levering aan onze klanten. Daarbij kijken we ook naar de toekomst van transport, duurzaamheid, het milieu en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt.

Ons team geeft in ieder geval altijd vol gas. In welke tijd we ook leven, wij blijven leveren!