Split

Split, ook bekend als breuksteen, wordt gevormd door het breken van grote brokken gesteente. Door dit proces krijgt split zijn karakteristieke hoekige vorm, waardoor het na het leggen minder verschuift. Deze eigenschap maakt split uitermate geschikt voor het aanleggen van fundering voor wegen, opritten en paden. Daarnaast wordt ‘sier’split ook gebruikt in perken als bodembedekking.

mijnsteen basalt split 8-11
schots geaniet

Schots Graniet

Decoratieve bodembedekking

Schots Graniet is een natuurlijk gesteente dat veel wordt gebruikt in tuinen en opritten vanwege zijn unieke kleur en eigenschappen. Het gesteente heeft een grijze kleur met accenten, waardoor het een opvallende en elegante uitstraling heeft. Schots Graniet Split wordt vaak gebruikt als decoratieve bodembedekking rondom planten en bloembedden, maar ook voor het aanleggen van opritten en paden. Het gesteente is duurzaam en biedt goede drainage en stabiliteit. Bovendien helpt het bij het verminderen van onkruidgroei en het versterken van de bodem.

schots graniet roze split

Schots Graniet Roze Split

Decoratieve bodembedekking

Schots Graniet Roze Split is een natuurlijk gesteente dat veel wordt gebruikt in tuinen en opritten vanwege zijn unieke kleur en eigenschappen. Het gesteente heeft een roze kleur met accenten, waardoor het een opvallende en elegante uitstraling heeft. Schots Graniet Roze Split wordt vaak gebruikt als decoratieve bodembedekking rondom planten en bloembedden, maar ook voor het aanleggen van opritten en paden. Het gesteente is duurzaam en biedt goede drainage en stabiliteit. Bovendien helpt het bij het verminderen van onkruidgroei en het versterken van de bodem. Met Schots Graniet Roze Split creëer je een prachtige en onderhoudsvriendelijke buitenruimte.

zebrasplit

Zebrasplit

Decoratieve bodembedekking

Zebrasplit is een natuurlijk gesteente dat veel wordt gebruikt in tuinen en opritten vanwege zijn unieke kleur en eigenschappen. Het gesteente heeft een donkere met lichte stenen, waardoor het een opvallende uitstraling heeft. Zebrasplit wordt vaak gebruikt als decoratieve bodembedekking rondom planten en bloembedden, maar ook voor het aanleggen van opritten en paden. Het gesteente is duurzaam en biedt goede drainage en stabiliteit. Bovendien helpt het bij het verminderen van onkruidgroei en het versterken van de bodem. Met Zebrasplit creëer je een prachtige en onderhoudsvriendelijke buitenruimte.

mijnsteen

Mijnsteen (Zwart/Blauw)

Decoratieve bodembedekking

Zwart Blauwe Mijnsteen is een natuurlijk gesteente dat veel wordt gebruikt in tuinen en opritten vanwege zijn unieke kleur en eigenschappen. Het gesteente heeft een donkere, bijna zwarte kleur met blauwe accenten, waardoor het een opvallende en elegante uitstraling heeft. Zwart Blauwe Mijnsteen wordt vaak gebruikt als decoratieve bodembedekking rondom planten en bloembedden, maar ook voor het aanleggen van opritten en paden. Het gesteente is duurzaam en biedt goede drainage en stabiliteit. Bovendien helpt het bij het verminderen van onkruidgroei en het versterken van de bodem. Met Zwart Blauwe Mijnsteen creëer je een prachtige en onderhoudsvriendelijke buitenruimte.

geel mijnsteen

Mijnsteen (Geel)

Decoratieve bodembedekking

Geel mijnsteen is een soort split met een karakteristieke gele kleur en een korrelgrote van 14-25 millimeter. Het wordt gevormd door het breken en zeven van steenafval dat vrijkomt bij mijnbouwactiviteiten. Gele mijnsteen wordt vaak gebruikt in tuinen en opritten vanwege de warme en natuurlijke uitstraling en de duurzaamheid. Door zijn hoekige vorm biedt gele mijnsteen ook goede drainage en stabiliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor verschillende tuinprojecten. Het is een veelzijdige en decoratieve toevoeging aan elke buitenruimte.

wegensplit

Gebroken puin

Voor verharden van oppervlakken, drainage- of ophoogmateriaal in de tuin

Gebroken puin is een bouwmateriaal dat wordt verkregen door het breken van beton- en metselwerkpuin. Het wordt vaak gebruikt als funderingsmateriaal voor wegen, opritten en paden. Gebroken puin heeft een grove structuur en is zeer stabiel, waardoor het een ideale keuze is voor het verharden van oppervlakken. Het kan ook worden gebruikt als drainage- of ophoogmateriaal in de tuin. Gebroken puin is duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het bestaat uit gerecycled materiaal. Met zijn stevigheid en veelzijdigheid is gebroken puin een waardevol materiaal in de bouw en de tuin.

wegensplit

Wegensplit

Draagt bij aan de veiligheid en duurzaamheid van de infrastructuur en zorgt voor een efficiënte afwatering

Wegensplit is een grofkorrelig materiaal dat wordt gebruikt als fundering voor verhardingen. Wegensplit versterkt de fundering van de weg waardoor verzakkingen en andere vormen van schade worden voorkomen. Dit is van essentieel belang voor het behoud van de integriteit en veiligheid van de weg. Weggesplit draagt bij aan de duurzaamheid van de weg. Het zorgt ervoor dat de weg langer meegaat door de druk van het verkeer beter te verdelen. Bovendien heeft het materiaal een open structuur waardoor regenwater gemakkelijk kan worden afgevoerd.

Split bestellen

Voor meer informatie, bestellen en afleveren neem contact op via e-mail of bel 033 257 13 95

Voor afhalen is iedereen welkom op onze werf aan de Blekerserf 10 in Nijkerk: